«Kunnskap for framtida»

Født for jobben

Publisert: 21.04.2009 18:15 av Ann Kathrin Heggdal

Et intervju med Clair Cox ved Griffith College i Dublin, viste seg å være et møte med en veldig inspirerende og energisk kvinne, som nok ble født til den jobben hun har.

Etter å ha gått en stund gjennom trange, hvite korridorer fylt med studenters lystige stemmer på fremmede språk, var kontrasten stor til støynivået inne på kafeen/restauranten/baren/spillrommet/møteplassen Arthurs på Griffith College campus. På store skjermer vises MTVs musikkvideoer, bassen dunker, rundt omkring sitter studenter og snakker høyt for å overdøve musikken, mens noen spiller biljard og tv-spill lengre inne i lokalet. Atmosfæren er innbydende, men jeg er langt fra sikker på om dette er det beste stedet å skulle intervjue utviklingsmanageren for Europa ved Griffith, kanskje jeg ikke hører henne i det hele tatt?


Bredt studietilbud

Dette var tanken min inntil jeg møtte Claire Cox. Hun er ansatt som European Development Manager, en tittel som tilsir at hun vet mye om hvorfor man bør velge denne skolen og hva som kan appellere,  og er derfor den beste å snakke med når jeg skulle finne ut hva man kan forvente som student om man velger Griffith og Dublin som sitt studiested. Hun hilser på meg med et fast håndtrykk og introduserer seg med et smil og en noe nedtonet irsk aksent. Allerede før jeg har rukket å sette meg ned på stolen igjen, blir mine bekymringer om støynivå og intervjusted blåst bort. Hun snakker levende, engasjert, og heldigvis også relativt høyt om skolen, studentene og fagene. Med gestikulerende hender forteller hun om hvordan skolen er en av de beste i Irland. De tilbyr studier innenfor juss, media, design, teknologi, musikk, drama og forretninger Hun forteller også, med et snev av stolthet i stemmen, om de 46 mediaprisene de har mottatt i alt fra foto til design og film.

Studentene skal føle seg hjemme

Det går raskt opp for meg at Claire er laget for denne jobben. Hun har et vinnende vesen og er levende opptatt av at studentene skal ha det bra. ? Det er viktig at studentene kan føle seg hjemme her, selv om de er langt hjemmefra. Vi tilbyr små klasser hvor man får god kontakt med lærere og forelesere, så vel som medstudentene. Vi har også et rykte for å være en god skole for internasjonale studenter, og dette jobber vi daglig med for å opprettholde, forteller hun med et varmt smil. Skolen har rundt 9000 studenter, og selv om cirka 70% av dem er irske, har skolen nesten 1400 internasjonale studenter som har reist fra 66 forskjellige land for å studere i Dublin.

Ingenting er langt unna

På spørsmål om hvorfor man bør velge å reise til Irland og Dublin når man skal ta et semester i utlandet, tenker hun seg om et øyeblikk før hun smiler, lener seg enda lengre fram over bordet og begynner å fortelle om Dublin som by. ? Byen er ikke for stor, det bor ikke mer enn 1,5 millioner mennesker her, og det er akkurat slik vi irer liker det. Størrelsen på byen tilsier at man kan gå stort sett overalt, vi har et godt kollektivtilbud og ingenting er virkelig langt unna. Dublin er også en internasjonal by, med mange multinasjonale selskaper. Som folkeslag er vi irer veldig vennlige, vi har en godt utviklet pubkultur og det skal ikke mye til for å komme i kontakt med noen inne på en av Dublins 850 tradisjonelle puber, sier hun med glimt i øyet. ? Det må også nevnes at Dublin er ungdommens by, da over 60% av innbyggerne er under 35 år, legger hun til. Det er tydelig at det ikke er første gangen hun forteller utenforstående om landet og byen hun er så glad i. Når jeg følger opp med spørsmål om hvordan de hjelper internasjonale studenter til å tilpasse seg til livet i et fremmed land og hva de gjør for å inkludere dem kan hun fortelle at den første uken hvert semester kalles Introduction week. ? Denne uken blir studentene vist rundt her inne på campus, vi hjelper dem med alt det praktiske som å registrere seg og få studentkort. I tillegg har vi internasjonale tilstelninger gjennom hele året, så det blir mange fester og mye moro i tillegg til studiene. Det viktigste for oss er at studentene skal føle seg hjemme her, og at de føler de alltid har noen de kan spørre eller snakke med om det skulle vær noe. Det er viktig at de føler at vi er her for å hjelpe dem med det de trenger hjelp til, og at vi står på for at de skal ha det bra, for det er jo akkurat derfor vi er her, avslutter hun med et smil. På vei gjennom korridorene for å finne utgangen i denne labyrinten av en campus, snakker Claire om alt og ingenting. Hun hilser på studenter, smiler, holder åpne dører, og i tillegg til å ha gjort sitt ypperste for å få undertegnede interessert i å søke seg til Dublin neste år, har hun også gjort en avtale om å hjelpe en internasjonal student med boligstandarden i leiligheten hennes. Inntrykket av at denne dama kan hjelpe til med det meste, og nok ble skapt for jobben sin, nemlig det å få studenter til å velge Dublin og bli like glad i byen som hun selv virker å være.