«Kompetanse for framtida»

Neste stopp: Volda

Publisert: 03.07.2017 10:25 av Per Straume

Sikt høyt og gjør studietiden din til et høydepunkt! Flere av studiene ved Høgskulen i Volda regnes for å være blant de beste i landet, samtidig som vi er landskjent for vårt gode og inkluderende studentmiljø.

Nikolai Hannevik Nordli
                                                                                                                            Foto: Jonas Been Henriksen

Studiebygda Volda er omkranset av vakker natur med fjord, fjell og bre. Med et studentmiljø på 4000 studenter er det stort nok til å skape et mangfold, men lite nok til at du blir sett. Barnevernstudent Nikolai Hannevik Nordlid fra Bergen angrer ikke på at han valgte Volda.

– Å studere i Volda er det smarteste valget jeg har tatt. Her er det plass til å engasjere seg i det gode studentmiljøet samtidig som man blir kjent med nye venner. Den tette kontakten mellom lærerne og studentene er gull verd. Det at foreleserne kan navnene våre og at døren deres alltid er åpen, gir en trygghet.

Korte avstander mellom hybel, høyskolen, studentaktiviteter og naturen gjør at du får mer ut av dagen som student ved Høgskulen i Volda (HVO). Utallige muligheter ligger foran dine føtter.

Verdens største lekep(a)lass

Naturopplevelsene står i kø, uavhengig om du liker korte fjellturer eller ekstreme toppturer.

– Bygda ligger i et mekka av friluftslivmuligheter. Å ta noen pustepauser innimellom lesingen i ekte Sunnmøre-stil er absolutt ikke feil. Som student i Volda er det kort vei til surfing, klatring, skianlegg, toppturer og fjellturer. Her har du mulighet til å reise ut med likesinnede på samme ferdighetsnivå, noe som senker terskelen for å delta. Disse mulighetene kan ingen andre studiesteder matche, mener Nordlid.

Rokken er toppen

Studenthuset Rokken er det store samlingspunktet for studentene i Volda og er en av de de største konsertscenene mellom Bergen og Trondheim. Spillelisten til Rokken de siste årene er imponerende med varierte og store stjerner i spissen. På Rokken vil du også finne en nattklubb, kafe og restaurant. Her treffes man på tvers av linjer og årskull for å delta på alt fra konserter til quiz.

– Rokken er en ypperlig sosial arena der man møter og opprettholder vennskap. Det er drøssevis med arrangementer hvert semester, noe som gjør at det finnes noe for enhver smak.

Volda inviterer hvert år til kjente festivaler som Fadderveka, VEKA, X2-festivalen, Den Norske Dokumentarfestivalen og Animation Volda. Disse høydepunktene er det mulig å oppleve fra innsiden ved å være med som frivillig.

– I løpet av min tid i Volda har jeg hatt noen frivillige verv. I år er jeg leder for Fadderveka for andre år på rad, noe jeg gleder meg veldig til. Å inneha verv gir deg både erfaring og muligheten til å bli kjent med flere studenter – noe jeg setter stor pris på.  

Nikolai Hannevik Nordli
                                                                                                                            Foto: Jonas Been Henriksen

Lever som en liten konge

Å være student har sine fordeler (og utfordringer), men i Volda får du en ekstra økonomisk fordel ingen andre steder i Norge kan tilby. Gjennomsnittsprisen for leie av bolig er på lave 3600 kroner i måneden. Dette gjør at du ikke er avhengig av en ekstrajobb for å leve som en liten konge eller dronning. Støtten fra Lånekassen holder og vel så det, (så lenge du er litt bevisst).  

– Når du blir en Volda-student, er ikke økonomien et problem, for å si det sånn. Det gir deg en frihet til å spare eller leve med et høyere forbruk, forteller Nordlid med et smil om munnen.

Om du skulle være redd for å ikke fylle opp shopping-kvoten din, går det ofte kollektivtransport til nabobygda Ørsta eller Sunnmøres hovedstad, Ålesund. Om du ønsker en pustepause eller en koselig date i Volda, finnes det flere kafeer og små shopping-gater.

– Uavhengig om du kommer fra en storby eller bygd, er jeg sikker på at du vil trives i Volda. Her får du mulighet til å starte med blanke ark og være den du har lyst til å være. Jeg angrer ikke på valget mitt, avslutter den blide Voldastudenten. 

Tekst: Svend Andreas Aspaas